Haber

Kemal Kılıçdaroğlu Balıkesir’de: “Torpidoyu bitireceğiz.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de vatandaşlara seslenerek, “Hak, hukuk, adalet getireceğim. Bakın gençlerimiz üniversiteyi bitiriyor, işsiz. Baba oğlunun yüzüne bakamıyor. para yok imkanlar kısıtlı bu tabloyu düzeltmemiz lazım kpss’ye giriyorlar yüksek puan alıyorlar sözlü eliyorlar lafı kaldıracağım komple kaldıracağım torpidoyu bitireceğiz zavallı amcası var. Ne olacak, sahipsiz mi kalacak? Hayır efendim, sahibi Kemal Bey olacak. Sahibi Kemal Bey olacak” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’de düzenlenen mitinge Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile katıldı. Kılıçdaroğlu, mitingde şunları söyledi:

“ÇOK KUTUPLARA GİRDİK, ÇOK FARKLI YERLERE ÇIKTIK. ŞİMDİ KARIŞALIM, ŞİMDİ BİRLEŞELİM”

türkiye Karamsar bir ortamda olduğunuzu biliyorum. Yaşamanın bedelini biliyorum, gençlerin çaresizliğini biliyorum. Herkesin acısı vardır. 21 yıldır ülkeyi yönetiyorlar… Artısı da eksisi de… Ama artık değişim zamanı. Yeni bir ruha, yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Bunu bir siyasetçinin ötesinde sıradan bir vatandaş olarak söylüyorum. Çok kutuplaştık, çok başka yerlere savrulduk. Şimdi sarılalım, şimdi birleşelim. Şimdi birbirimize sert sözler söyleme değil, sarılma zamanı. türkiyeBu karamsar havayı aşmanın zamanı geldi.

“85 MİLYONUN HUZUR İÇİNDE BİRLİKTE YAŞADIĞI BİR TÜRKİYE KURACAĞIZ”

Evde zorluklar var, biliyorum. Annelerin dertlerini bilirim. ‘Çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağımı şaşırdım’ diye düşündüğünüzü biliyorum. Bu acıyı biliyorum. Bir çocuk açsa 85 milyonumuz aç demektir. Ben bu ülkeye yeni bir anlayış getireceğim, dedim. 85 milyon insanın kimseyi ötekileştirmeden huzur içinde yaşadığı bir yer. türkiye İnşa edeceğiz. İnşa etmenin yolu sizden geçiyor. türkiye Yeniden adaletle mi inşa edilmek istiyorsunuz? Söz veriyorum. Altı başkanın ortasındayız. Hepimiz bu ülkede barış istiyoruz.

“BEŞLİ ÇETLER İÇİN ÇALIŞTILAR, KEMAL BEY VATANDAŞ İÇİN ÇALIŞACAK. Bundan EMİN OLUN. BİZİM İÇİN PEYGAMBER DEĞİL VATANDAŞ ÖNEMLİDİR”

Burası Kuva-yı Milliye’nin merkezi Balıkesir’dir. Aynı zamanda tarım ve turizmin de merkezidir. Bu bölgenin şikayetlerini de biliyorum. Böyle zengin bir coğrafyada çiftçi israf eder mi? Çiftçi israf edebilir mi? Buğday, arpa, yulaf, et yurt dışından geliyor. ah kardeşim yurtdışındaki çiftçiye destek olacağına kendi çiftçine destek olsan daha iyi olmaz mı? Bizimkiler mi kazanacak? Bunların hepsi olacak, göreceksin. Beşli çeteler için çalıştılar, Kemal Bey vatandaş için çalışacak. Bundan emin ol. Vatandaşlar bizim için değerlidir, müttefikler değil. Alın terinin değerli olduğu bir tablo inşa edeceğiz. 85 milyon, birlikte çalışacağız. Bu ülke için bir sözüm var, sözüm. Kemal Bey’in bir sözü vardır; hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği türkiyeİnşa edeceğim .

“CUMHURİYETİN 100. YILDÖNÜMÜNDE 100 ÖĞRETMEN ATAYACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ SÖYLEDİM”

Her evde huzur, her evde rahmet, komşularla iyi ilişkiler vardır; sokaklarında, parklarında özgürce dolaşabileceğiniz bir yer. türkiye arzu etmiyor muyuz? Çalışkan insanlarımız var, üniversitelerden mezun oldular. Ama göreceksiniz üniversiteler de bilgi üretecek. Öğrencilerimiz mezun olacak ve meslekleri hazır olacak. ‘Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız’ sözü verdim. Neden? Bütün köy okullarını açacağız. Köyde hem öğretmen hem de öğrenci olacak. Ayrıca her köyde aynı anda bir ziraat teknikeri ve ziraat mühendisi bulunacak. Bunları devlet ödeyecek. Havza bazında planlama yapacağız. Çiftçi eker, üretir, asla israf etmez. Hayvancılık yapılıyorsa veteriner orada olacaktır. Ayrıca hayvanları aşılayıp yardım edecekler. Köyün tüm sakinleri barış içinde yaşayacak.

“DEVLET GENÇLERE VE KIRSALDA ÇALIŞAN TÜM KADINLARA SOSYAL GÜVENLİK KATKILARI VE BÖYLECE EMEKLİLİK HAKKI VERECEK”

Biliyorsunuz kırlar boşalıyor. Gençler kalmıyor. Kırsal kesimde çalışan gençlerin ve tüm kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyerek emeklilik hakkını elde edecek. Emekli olduğunda huzur içinde yaşayacak. Onu da yapacağız, göreceksiniz. Bu ülkenin insanı memnun değilse siyaset yapmanın bir anlamı yok. Bu bizim ana hedefimizdir ve bu amacımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

“Önümüzde kurban bayramı var. Allah’ın izniyle geldiğimizde her emeklinin bankada 15 bin lirası olduğunu göreceksiniz”

Emekliler… 2015’ten beri söylüyorum; ‘Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere asgari ücret kadar ikramiye verin’. Önce itiraz ettiler ama sonra Kemal Bey’in haklı olduğunu anladılar. Sonra verdiler ama düşük. Sonra artırdılar. Benim sözüm sözdür; Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emekliye asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzde Kurban Bayramı var. Allah nasip edecek ve biz geldiğimizde göreceksiniz. Her emeklinin bankada 15 bin lirası olduğunu göreceksiniz. Bunu söyledim ya da koro halinde “Efendim parayı nereden bulacaksınız?” ha, Beşli Çete’ye para bulurken emekli maaşı bulamıyorsun. Gangs of Five’dan alacağım. Gangs of Five’ın parası var ama iş emekliliğe gelince ‘Parayı nereden bulacaksın?’ Ben o parayı alırım, emekliye veririm, işçiye veririm, alın teri dökene veririm.

“BİZ ONLAR GİBİ DEĞİLİZ. BİZ DÜRÜST YAŞAMASINI BİLEN İNSANLARIZ”

Biz onlar gibi değiliz. Biz mütevazı yaşamasını bilen insanlarız. Evimiz de öyle, evimiz de öyle, çocuğumuz da öyle. Çocuklarımızı askere göndermedik. ‘Zavallının çocuğu gidiyorsa Kemal Bey’in çocuğu da gitsin’ dedik. Bizim ideolojimiz budur. Siyasetçi halka örnek oluyorsa olmazsa olmazıdır. Bu yüzden etik bir siyaset, erdemli bir siyaset, bilinçli bir siyaset getirmek istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Seninle kazanacağız. Birlikte mücadele edeceğiz ve birlikte kazanacağız.

“418 MİLYAR DOLARIN NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORUM SON KURUŞUNA GERİ DÖNDÜM BU ÜLKEYE GETİRİCEĞİM”

418 milyar dolar… Devleti soydular, bu parayı aldılar. 418 milyar dolarlık bir soygun olmasaydı bu sorunun cevabını rahatlıkla verebilirlerdi. ‘Bu ruh bu bedende kaldığı müddetçe o rahibi bırakmam’ derlerdi. Ne oldu? Para yok, kasa boş, rahibi alıp teslim ettiler. Yani eğer güçlüysen, meydan okuyabilirsin. Güçlüysen bu ülkenin haklarını ve yasalarını savunabilirsin. Birilerinin önerisinin ötesine geçmezsen bu ülkeye bir faydan olmaz. Yine dediler ki; Bakın beni kızdırmayın mal varlığınıza bakarım dedi. Tek bir cümle kullanılmadı. Ancak Kemal Bey’in kederi nedir? ‘Araştırmazsan açgözlüsün’ sıkıntısı. 418 milyar doların son kuruşuna kadar nerede olduğunu biliyorum. Onu alıp bu ülkeye getireceğim. O madeni paralar 85 milyonun alın teridir, Beşli Çetelerin değil. alıp getireceğim.

“TORPİLİ BİTİRECEĞİZ… GARIBAN’IN AİLESİ YOK. NE OLACAK? SAHİBİ Mİ OLACAK? USTASI YOK, SAHİBİ KEMAL BEY OLACAK”

Hakkı, hukuku ve adaleti getireceğim. Bakın küçük çocuklarımız üniversiteyi bitiriyor ve işsizler. Sayıları milyonlara ulaşıyor. Baba oğlunun yüzüne bakamaz. Para yok, imkanlar sınırlı. Bu tabloyu düzeltmemiz gerekiyor. KPSS’ye giriyorlar, yüksek puan alıyorlar ve sözlü olarak eleniyorlar. Sözlüğü kaldıracağım, tamamen kaldıracağım. Torpidoyu bitireceğiz. Zavallının amcası yok. Peki ne olacak? Evsiz mi kalacak? Hayır efendim, sahibi Kemal Bey olacak. Merak etmeyin bütün fakirlerin sahibi Kemal Bey olacak.

“TÜRKİYE’Yİ EVİ ETTİLER. SINIR DİYE BİR ŞEY YOK”

türkiye Yoldan geçen hana geri döndüler. Sınır diye bir şey yoktur. kazık atmak türkiye Gelmek Bu ülkenin sonu yok. Ancak sınırda şu yazar; “Sınır onurdur” diyor. Yoldan geçen hana döndüler. En geç 2 yıl içinde tüm Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye uğurlayacağız. Kemal Bey gönderecek efendim. Buluştum ve nasıl göndereceklerini anlattım. ‘Bu kuralları sağlarsanız kendi ülkemize döneriz’ dediler. Türkiye gururlu ve güçlü bir ülkedir. Türkiye 3 milyon 600 bin mülteciye baktı. Başımıza geldi ama bitti kardeşim. Ayıptır, günahtır. Çocuklarımız işsiz.

“TANK PALET FABRİKASINI ALACAĞIM BİZİM BÜYÜK ORDUMUZA VERECEĞİM. YAPMAZLAR. BİZ SÖZ KONUSU DEĞİLİZ, ONLAR MİLLİYETÇİLER”

Ağaçların yeni açan çiçeklerine bakacağız. O baharın güzelliklerine bakacağız. O yüzden ‘Ülkemize bahar gelecek’ diyorum. Bir şey daha; Milliyetçiliğimizi sorgulamaya çalışıyorlar. Sorgulamaya çalışanların ne olduğunu söyleyeyim. Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna bağışladılar. Kuvay-ı Milliye Meydanı’ndan sözüm; Tank Palet Fabrikasını alıp şanlı ordumuza vereceğim. Yapamazlar. Biz sözde değiliz, onlar milliyetçi. Kalkacaksın, 3-5 kuruş dileneceksin… Kemal Bey kimseye dilenmez. Türkiye’nin şerefi ve haysiyeti vardır. Daha düne kadar hakaret ettiğin adamın ayağına gidiyorsun. Gitmeyeceksin.

“ŞANLIURFA’DAN BAŞLAYARAK TÜRKİYE’DEKİ TÜM ÇİFTÇİLERE ÜCRETSİZ ELEKTRİK VERECEĞİZ”

Yeni bir sayfa açmalıyız. Birlikte olmalıyız. Türkiye’yi bugün içinde bulunduğu bu çıkmazdan çıkarmalıyız. Saygın bir ülke yapmak zorundayız. üretmek zorundayız. ‘Şanlıurfa Belediyesi’ni bize verin, bütün çiftçilere elektriği bedava verelim’ dedim. Bağırdılar, ‘Elini tutan var mı, yap’ dediler. Yaptık. Denizli’nin Bozkurt ilçesinde bir kadın belediye başkanımız var. Güneş panellerini, elektriği alır ve çiftçiye bedava verir. Antalya Büyükşehir Belediyesi elektriği alıp çiftçiye ücretsiz veriyor. Şanlıurfa’dan başlayıp Türkiye’nin her yerindeki tüm çiftçilere bedava elektrik vereceğiz. Artan elektriği enterkonnekte sistem içinde satacaksınız ve çiftçi kooperatifleri oradan gelir elde edecek. Türkiye güçlü bir ülke, sadece ne yapacağınızı ve nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekiyor.

“KIZILAY’I DA DÜZELTECEĞİZ. ESKİ BİR ORGANİZASYON. BAŞINA ERKEKLERİ ATARAK KARAYA TUTACAĞIZ”

Göreceksin, savurganlığı bitireceğim. Göreceksin. Bitirilmemiş bir yetimin nasıl yenildiğini bilirim. Nasıl bitirdiğimi göreceksin. 16 uçak var değil mi? 16 uçak satacağım, itfaiye uçağı alacağım. Orman yangınlarını söndüreceğiz. Türk Hava Kurumu’na vereceğiz. Türk Hava Kurumu kadim bir kuruluştur. Kızılayı da düzelteceğiz. Aynı zamanda eski bir kurumdur. Başındaki adamları alıp bir kenara atacağız. kardeşim yeter Beş yerden altı yerden maaş alma dönemini bitireceğiz. Çocuklarımız işsiz.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler